«Με το τέλος των μνημονίων, τέλος κι η συγκυβέρνηση»

«Η συγκυβέρνηση τελειώνει με το τέλος των μνημονίων» (vd)«Πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, που δυστυχώς μεγαλώνουν κάθε μέρα, με την απαραίτητη σοβαρότητα και ομοψυχία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους “Αταίριαστους” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. «Πρέπει να δείξουμε ένα αρραγές μέτωπο, για να έχει λιγότερες πιθανότητες ο Ερντογάν να παίξει μπάλα, κι όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στις άλλες χώρες χρησιμοποιώντας τη στρατηγική των πολιτικών ομήρων, όπως έκανε με το Γερμανό δημοσιογράφο που κρατούσε επί ένα χρόνο, προκειμένου ν’ ασκήσει πίεση στη Μέρκελ. Εκτός αν γίνει κανένα θαύμα το Πάσχα, πρέπει να περιμένουμε μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων και για τους Έλληνες στρατιωτικούς, διότι ο Ερντογάν θα το παζαρέψει, όπως έχει κάνει και με άλλες περιπτώσεις».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο Σ. Κούλογλου εκτίμησε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. «Η αμερικανική δικαιοσύνη επιταχύνει τις έρευνές της. Στο υλικό των κατηγοριών θα υπάρχουν σαφέστατα αναφορές στους εφτά Έλληνες πολιτικούς που το FBI έχει επιβεβαιώσει και κατονομάσει. Θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις, η Novartis τώρα ξεκινάει».

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει όλες τις προσπάθειες που θα μπορούσε να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σχολιάζοντας: «Ξέρετε κάποια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη που να κάνει πιο αριστερή πολιτική, με εξαίρεση την Πορτογαλία; Η αριστερή πολιτική συνίσταται στην προσπάθεια διαλεύκανσης και τερματισμού μεγάλων σκανδάλων (όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ανύπαρκτα site έκαναν συμβάσεις χιλιάδων ευρώ), στην κάθαρση και τη διαφάνεια».

«Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, την περίοδο που έγινε, ήταν απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Με το τέλος των μνημονίων, θα αναδιαταχθεί αναγκαστικά το πολιτικό σκηνικό. Η ιστορική περίοδος που επέβαλε τη συμφωνία με τον κ. Καμμένο τελειώνει με το τέλος των μνημονίων και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές υπάρξει η δυνατότητα συγκρότησης δημοκρατικής πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς θα κυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Όπως προσπαθούμε και στην Ευρώπη, χρειάζεται μια συμμαχία αριστεράς-κεντροαριστεράς, για να υιοθετηθούν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντί να κυβερνήσει η δεξιά που θα γκρεμίσει κι οτιδήποτε έγινε προσπάθεια να ανοικοδομηθεί όλα αυτά τα χρόνια».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Loading