Ζαχαράκη: «Ο Τσίπρας ταυτίζεται προσωπικά με τον Πολάκη»

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του είναι μια εμφατική δήλωση προσωπικής ταύτισής του με τον κ. Πολάκη» δηλώνει σε συνέντευξή της στη Real News η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Υπογραμμίζει πως «η άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται χωρίς ηθική πυξίδα, … έχουμε ευθύνη να αποβάλλουμε τη χυδαιότητα από τον δημόσιο λόγο…», τονίζει πως για τη ΝΔ αποτελεί αυτονόητο βήμα η πρόταση μομφής και συμπληρώνει ότι «το ερώτημα είναι πόσο αυτονόητη είναι για τους βουλευτές της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας η επιλογή ανάμεσα στην κομματική νομιμοφροσύνη και στη διατήρηση της εξουσίας από τη μια και την προάσπιση των αρχών του πολιτισμού και δημοκρατικού ήθους από την άλλη».

Η κ. Ζαχαράκη προσθέτει πως «όσοι από την κυβερνητική πλειοψηφία και τους λοιπούς πρόθυμους επιλέξουν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους στον κ. Πολάκη, όπως τους παραγγέλνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα δικαιούνται να μιλούν για άλλες σταθμίσεις και για άλλες γέφυρες».

Αναφερόμενη στο debate που ζήτησε ο πρωθυπουργός είπε πως αποτελεί ομολογία ότι «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που είναι, συγχρόνως, μια μακρά περίοδος αποδρομής της κυβέρνησής του» και πως «για όσο ακόμη επιλέξει να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, το τεκμήριο της αρμοδιότητας ανήκει στη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές «διότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εξόδου προς τον κ. Τσίπρα και την απαξιωμένη κυβέρνησή του, αλλά κυρίως να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής σελίδας και αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως σε μια καλύτερη προοπτική της χώρας».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «τυφλή προσφυγή στη σκανδαλολογία» και συμπληρώνει πως αποτελεί «δομική διάσταση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά στοιχήθηκε δίπλα στις ακραίες φωνές της συνολικής απόρριψης του πολιτικού συστήματος». «… Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση αυτή μετατρέπεται από κατήγορος του κ. Σαμαρά και του κ. Πικραμμένου σε απολογητή του κ. Πετσίτη».

Τέλος, επαναλαμβάνει εμφατικά ότι «δεν ισχύει» ότι η ΝΔ προτίθεται να κόψει το δώρο Χριστουγέννων και σημειώνει πως η κυβέρνηση «προτιμά να παράγει fake news και να διαστρεβλώνει χονδροειδώς τις θέσεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading