Ερώτηση Καράογλου στη Βουλή για την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας από την ΕΥΠ

Την αντίδραση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Καράογλου προκάλεσε η δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 302 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΠ όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται θέσεις για μεταφραστές της δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας.

«Η αναγνώριση “Μακεδονικής” γλώσσας από έναν κρατικό φορέα όπως είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναδεικνύει τις ολέθριες συνέπειες της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Θ. Καράογλου.

«Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Θεόδωρος Καράογλου μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 302 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΠ όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται θέσεις για μεταφραστές της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας. Μάλιστα, σε αυτήν επισημαίνεται πως η παραπάνω “γλώσσα” μοριοδοτείται «εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης».

«Η κυβέρνηση διαψεύδει την… κυβέρνηση»

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει στην ερώτησή του πως με την παραπάνω προκήρυξη η κυβέρνηση διαψεύδει την κυβέρνηση! Και αυτό γιατί παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, ακόμα και από το βήμα της Βουλής, στελεχών της κυβέρνησης ότι η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στη γειτονική χώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει τη διγλωσσία και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή, ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί για το εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στους πολίτες των Σκοπίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης ρωτά ποιους τίτλους σπουδών και από ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνώση «Μακεδονικής» γλώσσας που ζητά η προκήρυξη της ΕΥΠ

Loading