Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο διάδοχος της Θάνου

Εντός της ημέρας αναμένεται από την κυβέρνηση η ανακοίνωση των προσώπων που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου και των υπολοίπων μελών της επιτροπής.

Σύμφωνα με το Βηματοδότη, το ποιος θα αντικαταστήσει τη Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού βρέθηκε στη σύσκεψη του πρωινού καφέ που έγινε στο Μαξίμου την Τρίτη το πρωί, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα από τα Χανιά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στη θέση του προέδρου της επιτροπής η κυβέρνηση θα προτείνει καταξιωμένο Έλληνα καθηγητή στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξειδίκευση στον ανταγωνισμό.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον περιγράφουν ως πρόσωπο για το οποίο θα είναι αδύνατον για το ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την οποιαδήποτε αντίρρηση. «Το κύρος του είναι τέτοιο που οποιαδήποτε συζήτηση περί Θάνου θα φαντάζει αστεία» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα προταθούν ως μέλη της επιτροπής έχουν ειδίκευση και εμπειρία σε θέματα ανταγωνισμού και δεν ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο protothema.gr οι ίδιες πηγές, «στόχος είναι να τηρείται το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος για την ανεξαρτησία της Αρχής. Να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση της κυβέρνησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού πέραν της τυπικής εποπτείας που ασκεί ο υπουργός Ανάπτυξης».

Η έγκριση της τοποθέτησης των προσώπων που σήμερα θα προταθούν αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα για την ερχόμενη Τρίτη έχει συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την οποία θα γίνει η ακρόαση των υποψηφίων ενώ μία ημέρα μετά, την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την τελική έγκριση.

Loading