Επέστρεψε από το Παρίσι ο Π. Λαφαζάνης

Επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα από το Παρίσι ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μαζί με το στέλεχος της ΛΑ.Ε Μαν. Κοζαδίνο και άλλους έλληνες και στελέχη της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζακ Λυκ Μελανσόν, βρέθηκε στην μεγάλη Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Παρισιού (Place de Republique), όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των «κίτρινων γιλέκων».

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Δημοκρατίας υποδέχθηκαν θερμά τον Παν. Λαφαζάνη και του ζήτησαν να απευθύνει χαιρετισμό στην συγκέντρωση τους, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και συνεχή χειροκροτήματα.

Ο Παν. Λαφαζάνης στην σύντομη ομιλία του στους συγκεντρωμένους χαιρέτισε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και τόνισε ότι «το κίνημα σας, δεν κλονίζει μόνο τον Μακρόν και την κυβέρνηση του αλλά και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των κατεστημένων κέντρων μιας Ευρώπης που διευθύνεται από τις ολιγαρχίες, τις αγορές και το χρηματιστικό κεφάλαιο.

Όλα τα κατεστημένα στην Ευρώπη τρέμουν την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και την εξάπλωση, όπως έχει αρχίσει να γίνεται, ανάλογων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.»

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, εν μέσω ιδιαίτερου ενθουσιασμού και συνθημάτων, ότι «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα και είναι αρκετά πιθανόν ότι θα εξαπλωθεί για να γίνει ο εφιάλτης του Τσίπρα και του ελληνικού κατεστημένου.»

«Το μήνυμα που τα «κίτρινα γιλέκα» στην Γαλλία, οι δικές σας κινητοποιήσεις, στέλνουν στον ελληνικό λαό, είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο.

Από το Παρίσι και την Γαλλία οι πολίτες στους δρόμους λένε στον ελληνικό λαό πως αν σηκωθεί από τον καναπέ του, ενωθεί και βγει και αυτός στους δρόμους, τότε σίγουρα θα σημειώσει τις δικές του επιτυχίες και νίκες. Μονόδρομοι δεν υπάρχουν, παρά μόνο για τους προπαγανδιστές του συστήματος.»

Ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε, λέγοντας στους συγκεντρωμένους, ότι «αυτή η Ευρώπη των πολυεθνικών και τραπεζιτών, η Ευρώπη της Γερμανικής επικυριαρχίας, η Ευρώπη της φυλακής του ευρώ, η Ευρώπη της λιτότητας και του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών, η Ευρώπη του αυταρχισμού, της βίας και της αστυνομικής τρομοκρατίας εναντίον όσων αγωνίζονται για κοινωνικά δικαιώματα και δικαιοσύνη, αυτή η Ευρώπη δεν αξίζει στους λαούς της. Σήμερα, όσο ποτέ χρειάζεται να τεθεί εκ νέου στην ημερήσια διάταξη και σε νέα ριζοσπαστική βάση ο αγώνας για μια δημοκρατική προοδευτική ανατροπή σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και σε όλη την ήπειρο.»

Ο Παν. Λαφαζάνης τέλος «καταδίκασε τον άγριο αυταρχισμό και την αστυνομική τρομοκρατία κατά των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και κατήγγειλε ότι και ο ίδιος υπέστη συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους για να φτάσει στη συγκέντρωση των «κίτρινων γιλέκων» και ότι αν δεν ήταν επικεφαλής κόμματος από την Ελλάδα, ίσως να είχε προσαχθεί στην Γαλλική ασφάλεια, όπως εκατοντάδες άλλοι Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι προσάγονται αυθαίρετα και αθρόα για τρομοκρατικούς λόγους.»

Μετά την συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε πορεία των «κίτρινων γιλέκων» με συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, την οποία πορεία διέλυσε χωρίς λόγο, αφού είχε διανύσει ειρηνικά μερικές εκατοντάδες μέτρα, η αστυνομία με επιθέσεις των ΜΑΤ και με δακρυγόνα.

Loading