Εξώδικο Παπαντωνίου σε Νίκο Παπανδρέου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έστειλε εξώδικο στον Νίκο Παπανδρέου, γιο του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα, γιατί σε συνέντευξή του υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός είναι από αυτούς που ενθυλάκωσαν λεφτά του Δημοσίου.

«Διαμαρτύρομαι, εντονότατα, για την διάδοση εκ μέρους σας ψευδών γεγονότων σε βάρος μου, που πλήττουν και αμαυρώνουν την τιμή και την υπόληψή μου» αναφέρει ο ήδη προφυλακισμένος Γιάννος Παπαντωνίου…

Διαβάστε το εξώδικο του Γ. Παπαντωνίου και βγάλτε συμπέρασμα:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Ιωάννη (Γιάννου) Παπαντωνίου του Παναγιώτη, Προέδρου Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), πρώην Υπουργού Οικονομίας Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

ΠΡΟΣ Νίκο Παπανδρέου τον Ανδρέα, Συγγραφέα.

Στο φύλλο υπ αριθμόν 718 της 25 Νοεμβρίου 2018 της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». στις σελίδες 46-48, φιλοξενήθηκε συνέντευξή σας προς τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα υπό τον τίτλο “0 Τσίπρας είναι δίγλωσσος και παλαιοκομμουνιστής”.

Στη σελίδα 47 αναφέρετε επί λέξει σε βάρος μου “Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Ακης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι’ αυτήν την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μού τις αμαρτίες άλλων”.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, εντονότατα, για την διάδοση εκ μέρους σας ψευδών γεγονότων σε βάρος μου, που πλήττουν και αμαυρώνουν την τιμή και την υπόληψή μου. Συγκεκριμένα αναφέρετε ψευδώς ότι ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και ότι για αυτήν την πράξη μού δε φέρει ολόκληρη την ευθύνη η παράταξη μού και ότι αρνείσθε να κουβαλάτε στους ώμους σας τις αμαρτίες άλλων.

Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνον τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το τεκμήριο αθωότητάς μού, που ι κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρα 48 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποκαθιστάτε – ασυνειδήτως – και τον φυσικό Δικαστή μου “εκδίδοντας ετυμηγορία” ότι δήθεν “ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και για την πράξη μου αυτή δεν φέρει ευθύνη η παράταξη”.

Το ωστικό κύμα των άνω συκοφαντικών ισχυρισμών σας, εκτός της αναπόδραστης προσωπικής βλάβης, που μου προκαλεί, συγχρόνως τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι αν είχατε διαβάσει τη δικογραφία, θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν έχω ενθυλακώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Δημοσίου, που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει υπάρξει καμιά πίστωση – καταβολή χρημάτων στους οικογενειακούς και προσωπικούς λογαριασμούς μου, που να συνδέεται με προμήθειες οπλικών συστημάτων ή με τα καθήκοντά μου, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η κατάθεση μετρητών, που προέρχονται από δικούς μου και οικογενειακούς πόρους 40 ετών σε λογαριασμό ονομαστικό της γυναίκας μου και όχι σε offshore, δεν συνέχεται με αποδεικτική πληρότητα με την κατηγορία της απιστίας, ούτε βεβαίως με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thalles, παντελώς άγνωστό μου, Χαράλαμπο Μπεκατώρο.

Εμφατικά σημειώνω, ότι, αν υπήρχε υποψία “βρώμικου χρήματος”, δεν θα διανοούμουν να εμπλέξω τη γυναίκα μου, εμβάζοντας “λερωμένα χρήματα” στο όνομά της. Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συναινέσει ανεκκλήτως, ενώπιον των αξιοτίμων Ανακριτών, Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, στην άρση τον απορρήτου οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού ή χρηματοπιστωτικού προϊόντας ή τίτλου, που φερόμεθα να κατέχουμε ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή φερόμεθα να μετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή αναφέρεται το όνομά μας και τηρείται σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (ενδεικτικώς: στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τις ΗΠΑ).

Επίσης έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων και ανέκκλητα από κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο που στρέφεται κατά της άρσης των ανωτέρων απορρήτων και προβλέπεται από τις διατάξεις των εκάστοτε εννόμων πράξεων.

Κατόπιν αυτών σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να αποκαταστήσετε άμεσα με δημόσια δήλωσή σας την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου, ανακαλώντας τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου».

Loading