Εξηγήσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω δημοσιεύματος για Siemens

Εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που κάνει λόγο για χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσω «μαύρων ταμείων» από τη Siemens.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Κυριακάτικη Δημοκρατία’ σχετικά με τις μίζες που έδινε η εταιρεία Siemens στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονταν τα κόμματα αυτά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το δημοσίευμα επικαλείται την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μ. Χριστοφοράκος. Σύμφωνα με αυτό, η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε μέσω ‘μαύρων ταμείων’ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ετήσια βάση από το 1990! Επιπλέον, προκειμένου η χώρα να αγοράσει το σύστημα C4I, η Siemens είχε προχωρήσει σε έξτρα χρηματοδότηση προς τα δύο κόμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ,  το 2003.

Υποθέσεις σαν κι αυτή ή σαν τη Novartis αναδεικνύουν πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το… αζημίωτο. Αναμένουμε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Το οφείλουν πρωτίστως στον ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη το κόστος από τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος από τις πρακτικές της  διαφθοράς».

Το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Δημοκρατίας:

Loading