Δ. Τζανακόπουλος: «Ξεπερνά τα όρια η κατάσταση με τους δύο στρατιωτικούς»

Ο Δ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του, πως «έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου και κυρίως το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Όπως εξήγησε στον Real fm ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, φαίνεται πως η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για πολιτικούς λόγους.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Άγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα αξιοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συμψηφισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν νομίζω ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο ανόμοιες υποθέσεις», δήλωσε σχετικά, αναφερόμενος σε όσα είχε πει δημοσίως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να κλείσουν τα «δευτερεύοντα» θέματα με Σκόπια και Τίρανα θέλει ο Δ. Τζανακόπουλος

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξάλλου, όσο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, η Ελλάδα θα πρέπει να κλείσει «δευτερεύουσας έντασης θέματα εξωτερικής πολιτικής», όπως αυτά με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς ακολουθεί μια «ακατανόητη πολιτική» και η άρνηση του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ενημερωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Νίκο Κοτζιά, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και εντάσεις.

Loading