Δ. Βίτσας: «Να μην ανεχόμαστε να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου»

«Να μην ανεχόμαστε να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή τη σημερινή τραγωδία με τους 14 νεκρούς πρόσφυγες στο Αγαθονήσι.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βίτσας σχολιάζει πως: «Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», εκφράζοντας την οδύνη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Να μην συνηθίσουμε σε αυτά τα φαινόμενα»

«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου», τόνισε αμέσως μετά, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση.

«Η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας»

Και κατέληξε: «Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

 

Loading