«Δήθεν σκάνδαλο» για το υπουργείο το θέμα Ξεπαπαδέα

«Δήθεν σκάνδαλο» είναι για το υπουργείο Δικαιοσύνης η αποκάλυψη ότι η Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, εκπροσωπούσε ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 την Κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρ. Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του -κι ενώ το θέμα έχει ήδη πάει στη Βουλή με ερώτηση από το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου- το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

“Καλούμε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή “πόθεν έσχες” να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η ΝΔ το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε.

Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γ.Γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται ηθικό ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore.

Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων.

Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς -πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους”.

Διαβάστε ακόμη: Ατελείωτο κουβάρι οι αποκαλύψεις για Πετσίτη

Loading