Γ. Κουμουτσάκος: Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη

«Με το Γιάννη Μπουτάρη μας χωρίζουν πολλά. Είμαι όμως δίπλα και μαζί του στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο περιθώριο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Αυτές στις απόψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.Είμαι όμως δίπλα και μαζί του στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας. Αυτές οι αρχές ήταν ο πραγματικός στόχος της βίαιης επίθεσης που υπέστη όπως άλλωστε και άλλοι μετριοπαθείς πολιτικοί πριν απ’αυτόν», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι μετριοπαθείς γινόμαστε στόχος όχι τόσο για τις απόψεις μας, αλλά γιατί με τη δημόσια στάση και συμπεριφορά μας δεν τροφοδοτούμε την πόλωση, τη βία και τον διχασμό. Δεν δίνουμε δηλαδή τροφή στο θηρίο της βίας, απ´όπου κι αν προέρχεται, να μεγαλώνει. Για αυτό και μας θεωρεί εχθρούς του. Δεν θα μας κάμψει. Καμία ανοχή στη βία λοιπόν», κατέληξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Loading