Γ. Καμίνης: Στόχος της νέας Βουλής μία Ελλάδα που αφήνει πίσω της την κρίση

«Στόχος αυτής της νέας Βουλής πρέπει να είναι μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της όχι μόνο την κρίση αλλά και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση», δηλώνει σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης προσθέτοντας: «Ο λαός μας ανέθεσε στο Κίνημά μας έναν κομβικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια: εμείς οφείλουμε να επιβάλουμε την υπέρβαση των άγονων αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και να δείξουμε το δρόμο, με όπλα τη σοβαρότητα και την επάρκεια των πολιτικών που θα προτείνουμε».

Ερωτηθείς εάν το ΚΙΝΑλ θα στηρίξει την κυβέρνηση ή αν θα είναι στη γραμμή του «όχι σε όλα», ο κ. Καμίνης τονίζει: « Η παράταξή μας έχει αποδείξει διαχρονικά, αλλά ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, πως βάζει το δημόσιο συμφέρον πάνω από το κομματικό… Χρειάζεται όμως και μια προσπάθεια από την κυβέρνηση για την επίτευξη της συναίνεσης, όπου αυτή είναι αναγκαία».

Τέλος για το αν το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο πως η απόλυτη αναλογικότητα του εκλογικού συστήματος που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί σοβαρά ζητήματα κυβερνητικής σταθερότητας. Άρα πρέπει να διορθωθεί. Χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα που να εξισορροπεί την αντιπροσωπευτικότητα με την κυβερνητική σταθερότητα. Έναν τέτοιο εκλογικό νόμο θα μπορούσαμε να τον υποστηρίξουμε». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια επιμέρους συμφωνία σε διατάξεις που προτείνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιτρέπεται να εκληφθεί ως προάγγελος γενικής συμπόρευσης με την κυβέρνηση».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading