Γεωργιάδης: Μετακινήσεις και όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Μόνη λύση για τη χώρα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε μιλώντας στο  «ΘΕΜΑ 104,6» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι έχει πίστη στις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και στα πρόσφατα stress tests που δεν έδειξαν πρόβλημα στην κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην απουσία αναπτυξιακής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στο πισωγύρισμα που επιχειρείται ενόψει εκλογών στη χώρα μας και στην ιταλική κρίση.

«Η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισ. επενδύσεις ή… δεύτε τελευταίον ασπασμόν» είπε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Ερωτηθείς για το μέλλον της ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και με λιγότερους υπαλλήλους, χωρίς αυτό να σημαίνει απολύσεις. Μίλησε για μετακινήσεις και όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ώστε συνολικά ο δημόσιος τομέας να αποδίδει καλύτερα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Ως προς την τακτική της κυβέρνησης περιέγραψε κλίμα πόλωσης και σκανδαλολογίας με στόχο τη δεξιά παρένθεση και επισήμανε πως η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για τις πολιτικές ευθύνες της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015, καθώς οι ποινικές παραγράφονται.

Σε ότι αφορά στο μοντέλο διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει το κόμμα του, δήλωσε πως η ΝΔ ακόμη και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει τη συναίνεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Loading