Γεροβασίλη: «Η Ν.Δ. ποινικοποιεί τη διοικητική μεταρρύθμιση»

«Η Ν.Δ. μηνύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία» σχολιάζει η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΔ για τις προκηρύξεις των γραμματέων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργό, «η Ν.Δ., ο πολιτικός φορέας που διαχρονικά στη μεταπολίτευση χρησιμοποίησε το Δημόσιο ως φέουδό του για την τοποθέτηση κομματικών φίλων, ποινικοποιεί την πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για αποκομματικοποίηση του κράτους, εισάγοντας νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυσε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και έθεσε χιλιάδες ανθρώπους του Δημοσίου στον προθάλαμο της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας, που, ενόψει των εκλογών του Γενάρη του 2015, άλλαξε σε μια νύχτα τους προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης χωρίς κρίσεις και με απολύτως κομματικά κριτήρια, που ακόμα και σήμερα επιμένει στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες, που αντιμετώπισε τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση σαν βολικά περισσεύματα στην προκρούστεια στρεβλή δημοσιονομική κλίνη, που πριν από πέντε μόλις μήνες ψήφισε “όχι” στη μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών 5ετούς θητείας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να θέσει διαφανείς και αντικειμενικούς κανόνες στη δημόσια διοίκηση».

Κατά την κ. Γεροβασίλη, «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Ν.Δ. έχει χάσει κάθε επιχείρημα κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης και απελπισμένα καταφεύγει στην ποινικοποίησή της.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα η ΝΔ, δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης. Στρέφεται κατά της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που θεσμοθετήσαμε για την επιλογή θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, με το πλέγμα των διατάξεων του σχετικού νόμου, τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, υπό τον ΑΣΕΠ και το αρμόδιο για τις κρίσεις συλλογικό όργανο (ΕΣΕΔ).

Στρέφεται κατά του ΑΣΕΠ, Ανεξάρτητης Αρχής καταξιωμένης στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Στρέφεται εναντίον της ελληνικής κοινωνίας για μια ακόμη φορά, για να γυρίσουμε στις χωρίς κρίση και “εν μια νυκτί” πολιτικές τοποθετήσεις. Στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και του αιτήματός της για ένα αποκομματικοποιημένο και ανεξάρτητο Δημόσιο.

Χαμένος κόπος. Η ελληνική κοινωνία έχει “μηνύσει”, “δικάσει” και καταδικάσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξή του. Τελεσίδικα» καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δείτε επίσης: Αυγενάκης: «Χτύπησε κόκκινο ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης»

Loading