Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δικαστές για τις κενές θέσεις σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Διαβιβάστηκε στην Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κατάλογος με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών που  θα καλύψουν τις κενές θέσεις  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και στον Άρειο Πάγο.

Για την κενή θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 6 αντιπρόεδροι: Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Ιωάννης Γράβαρης και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Για τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 8 σύμβουλοι Επικρατείας: Δημήτριος Σκαλστούνης, Παναγιώτης Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος, Δημήτριος Μακρής και Μιχάλης Πικραμένος.

Για τις 3 κενές θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προτάθηκαν οι εξής 10 αρεοπαγίτες: Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Στο υπουργικό συμβούλιο η τελική απόφαση

Η διαδικασία  θα συνεχιστεί  με τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων δικαστών.

Την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για τις προαγωγές στις θέσεις του  προέδρου του ΣτΕ και των αντιπροέδρων του ΣτΕ και του ΑΠ.

Loading