Αυγενάκης: «Η εικόνα του τουρισμού δεν είναι όπως την περιγράφει η υπουργός»

Την ευκαιρία να επισκεφθεί την Χερσόνησο Ηρακλείου είχε σήμερα ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου και συνομίλησε με επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ, Νεκταρία Μανίκα, τον αντιπρόεδρο, Αιμίλιο Πατακό και τοπικά στελέχη του τουρισμού.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι «οι επιχειρηματίες του τουρισμού περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη φετινή χρονιά στον τουρισμό, σε αντίθεση με την προπαγάνδα της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. Η πιθανή αύξηση των επισκεπτών, δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη αύξηση του τζίρου και των κερδών των επιχειρήσεων».

Επίσης πρόσθεσε πως «αντιθέτως η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Η έλλειψη σχεδίου και η αδυναμία χάραξης μακροπρόθεσμης πολιτικής στον τουρισμό, μαρτυρούν ένα όχι και τόσο ευοίωνο μέλλον στον κλάδο. Ακόμη και σε μια τουριστική περιοχή όπως η Χερσόνησος, οι επαγγελματίες μιλούν για πτώση και οι ξενοδόχοι στο πικ της τουριστικής περιόδου, μιλούν για άδεια δωμάτια».

Loading