Αραμπατζή: «Άλλη μια χρονιά χωρίς ‘Φρούτα και Λαχανικά στα σχολεία’»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Φωτεινή Αραμπατζή, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε «άλλη μια σχολική χρονιά χωρίς το δωρεάν ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Φρούτα και Λαχανικά στα σχολεία’».

Παράλληλα, η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας καλεί το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, έστω και τώρα, καθώς «το εν λόγω πρόγραμμα θα αποτελέσει και οικονομική ανάσα για αγροτικές επιχειρήσεις».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αραμπατζή:

«Μπορεί το κουδούνι της σχολικής χρονιάς να χτύπησε αλλά φαίνεται πως δεν ξύπνησε τη ράθυμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για τέταρτη συνεχή χρονιά διακυβέρνησής της, επιδεικνύει την ίδια ανικανότητα υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας.

Και αυτό παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις διαμαρτυρίες όλων των ενδιαφερομένων, παρά και τις ανακοινώσεις του ίδιου του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου τον περασμένο Μάιο περί δήθεν νέου διαγωνισμού διανομής τροφίμων στα σχολεία.

Την στιγμή που η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. όχι μόνο αξιοποιεί το πρόγραμμα αλλά λαμβάνει και πρόσθετα κονδύλια, η χώρα μας παρουσιάζει μηδενική απορρόφηση και αφήνει ανεκμετάλλευτα 4.769.570 ευρώ!

Πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια πάνε χαμένα από μια εξοργιστικά αδιάφορη κυβέρνηση για το σύνολο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονταν απορροφήσεις που έφταναν το 100%.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί εκ νέου τον νέο Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, έστω και τώρα, να σπεύσει, αξιοποιώντας τους σχετικούς πόρους. Γιατί, εκτός από βελτίωση της διατροφής εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, το εν λόγω πρόγραμμα θα αποτελέσει και οικονομική ανάσα για αγροτικές επιχειρήσεις φρούτων και λαχανικών που υποφέρουν από την φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή και την κρίση στην αγορά».

Loading