Αποτροπιασμός του ΥΠΕΞ για τα θύματα της Γάζας

Με αφορμή τις σφοδρές συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας που προκάλεσαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 51 ανθρώπους με τον αριθμό να ανεβαίνει διαρκώς, όσο τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων, διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρει εκτός των άλλων η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

“Αυτοσυγκράτηση για αποκλιμάκωση”

Και συμπληρώνει: «Οι περιστάσεις επιβάλλουν, την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Loading