Αντιδράσεις ελάσσονος αντιπολίτευσης για άρση capital controls

Ως ένα θετικό μέτρο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών από 1ης Σεπτεμβρίου.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών» και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

«Η κατάργηση των capital controls είναι αναμφίβολα ένα θετικό μέτρο. Τί να πρωτοθυμηθώ από τη θλιβερή περίοδο Τσίπρα και Βαρουφάκη. Την Κυριακή εκείνη που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν οι τράπεζες, αφού δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά. Ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα πληρώνουν για χρόνια το κόστος αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα πανηγύρια δεν είναι δόκιμος τρόπος υποδοχής της σωστής σημερινής απόφασης».

«Έχω πει πολλές φορές πως για να φτάσει στον ελληνικό λαό η βελτίωση των οικονομικών της χώρας απαιτούνται όχι απλώς σοκαριστικοί, αλλά συγκλονιστικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Και δυστυχώς δεν τους βλέπουμε εύκολους. Η χώρα πρέπει να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και η δομή του δήθεν επιτελικού κράτους την ενισχύει υπέρμετρα», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Για «πομπώδη εξαγγελία που εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιηθεί η πολιτική της με τις επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα», χαρακτήρισε την κατάργηση των capital controls o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η κυβέρνηση, μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η προσπάθεια «στοχεύει στην άμβλυνση των κριτηρίων του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες παραμένουν σε ισχύ».

«Από την πλήρη άρση των «capital controls» θα ωφεληθούν οι τράπεζες και τα μονοπώλια και όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο αναπαραγωγής μιας πολύ φτηνής, χωρίς δικαιώματα, εργατικής δύναμης θα ζει και θα βασιλεύει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας», συμπλήρωσε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading