Ανδρουλάκης: «Το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός»

Στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

«Για να υπάρχει προοπτική για το Κίνημα, πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι η αναβάπτιση ενός παλιού συστήματος εξουσίας. Ότι δεν είναι ‘μία από τα ίδια’. Ότι δημιουργούμε κάτι καινούργιο, που θέλει να υπηρετήσει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

«Σύγχρονο κόμμα όχι… στα λόγια»

Όσον αφορά τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει στο μέλλον ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε, ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα σύγχρονο κόμμα, «όχι μόνο στα λόγια», αλλά και στις πράξεις. «Η νίκη απέναντι στον ανορθολογισμό του δημόσιου βίου θέλει καθαρό λόγο. Γι’ αυτό ο πολυκομματικός φορέας πρέπει να έχει ενιαία λειτουργία και μία φωνή», συμπλήρωσε.

«Ενιαία φωνή στη Βουλή»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λειτουργία του φορέα κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής. Ανέφερε, λοιπόν, πως η διαφορετικότητα είναι σεβαστή εντός του πολυκομματικού φορέα, «αλλά η φωνή στη Βουλή πρέπει να είναι μία και ενιαία, για να δημιουργήσουμε κοινωνικό ρεύμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κάλεσε, μάλιστα, όλους να υπηρετήσουν την ενότητα, χωρίς στρεβλά αφηγήματα και μικρότητες αλλά με μεγαθυμία. Ζήτησε, επίσης, να αποτυπωθεί στο καταστατικό, ότι «το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός, αλλά ανήκει στα μέλη του και στους φίλους του».
Ως πρώτη προτεραιότητα, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού, το οποίο μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με τη μαζική συμμετοχή των νέων ανθρώπων που βρίσκονται είτε στην ανεργία, είτε στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading