Γιώργος Αμυράς: «Ντροπή να μένει στη θέση του ο Νίκος Τόσκας»

Ξέσπασε κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Γιώργος Αμυράς, τονίζοντας ότι «ο Νίκος Τόσκας έχει ευθύνες και δεν πρέπει να μείνει στη θέση του».

«Σε τι κράτος ζούμε, που εν έτει 2018, 83 άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, δεκάδες αγνοούνται, χιλιάδες σπίτια καταστρέφονται γιατί ουδείς σκέφτηκε, ήξερε, ειδοποίησε τους κατοίκους του συνοικισμού στο Μάτι να φύγουν; Το πένθος δεν θέλει σιγή, το πένθος απαιτεί ανάληψη ευθυνών», τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Ευθύνες υπάρχουν πάρα πολλές και όσο πιο ψηλά κοιτάς την πυραμίδα της κυβέρνησης, τόσο περισσότερες ευθύνες εντοπίζεις. Σαφέστατα ο υπουργός Τόσκας έχει ευθύνες και δεν πρέπει να μείνει στη θέση του».

«Είναι δειλός, κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του»

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στον Νίκο Τόσκα συνεχίστηκε, με τον πρώτο να λέει: «Έρχεται ο Αύγουστος με τα μελτέμια και όσοι λένε ότι φταίει “ο Στρατηγός Άνεμος για την ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι” στην ουσία μας λένε ότι είναι αναπόφευκτες οι τραγωδίες και ότι είναι στη μοίρα μας να υφιστάμεθα τραγωδίες όταν φυσάει το καλοκαίρι».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως όποιος προβάλλει έναν τέτοιο ισχυρισμό «είναι δειλός, κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του και δεν δίνει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού του Ματίου για να σωθούν οι άνθρωποι».

Ο κ. Αμυράς προανήγγειλε ότι θα ειπωθούν περισσότερα τις επόμενες ημέρες, αλλά επανέλαβε λέγοντας σε έντονο ύφος: «Ο υπουργός Τόσκας στη θέση του με τέτοιο αποτέλεσμα; Έλεος, δηλαδή, να έχει και η ντροπή κάποια στιγμή κάποια όρια!».

Loading