Αλ. Χαρίτσης: Κάποιες πρώτες σκέψεις για την επόμενη μέρα

Η έξοδος από τη μνημονιακή επιτήρηση «είναι μια συνολική τομή που αφορά τη δυνατότητα οριστικής χειραφέτησης από το αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο μοντέλο άσκησης της πολιτικής που είχε καθορίσει το βηματισμό της χώρας για δεκαετίες», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», με το οποίο παραθέτει «κάποιες πρώτες σκέψεις για την επόμενη μέρα».

Υποστηρίζει ότι «αυτή τη δυνατότητα ακυρώνει το τοξικό μείγμα οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και κοινωνικού συντηρητισμού που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν και οι αναθαρρημένες φωνές του συντηρητικού και αντιδραστικού κατεστημένου».

Σε αυτό το σημείο εδράζεται η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο κ. Χαρίτσης, αναλύοντας τον «ορισμό της προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης που αναλογεί στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», όπως σημειώνει. «Να αποδείξουμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα χειροπιαστό σχέδιο που όχι μόνο θα αποκρούει τις ιδεοληπτικές πολιτικές της ΝΔ, αλλά την ίδια στιγμή περιγράφει μια ριζοσπαστική μετάβαση σε μια Ελλάδα προτεραιότητα της οποίας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημόσια ευημερία», υπογραμμίζει.

Μιλώντας για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τον ανοικτό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια του κόμματος, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει «να συνομιλήσει με τα δυναμικά εκείνα στρώματα που προσκομίζουν στη συζήτηση τη δική τους εμπειρία, τεχνογνωσία και την απροθυμία τους να δεχτούν μια παλινόρθωση του παλιού πολιτικού κατεστημένου». Τονίζει πως «τώρα είναι η στιγμή που μπορούμε να διαμορφώσουμε μια αντιπολιτευτική ατζέντα γύρω από το αίτημα μιας κοινωνίας που θα δίνει περισσότερα στους ανθρώπους της, να διαμορφώσουμε το σχέδιο εκείνο της αριστεράς του 21ου αιώνα που αναλογεί στη μέχρι τώρα προσπάθεια και στις ικανότητές μας για το μέλλον».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading