Ένας χρόνος από την υπογραφή Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες

Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι Βρυξέλλες κάνουν λόγο για ιστορική συμφωνία, η οποία επετεύχθη χάρη στο θάρρος των ηγεσιών των δύο χωρών, και εκφράζει την ελπίδα για νέα θετικά βήματα προόδου στα Δυτικά Βαλκάνια. Σε αυτά, όπως σημειώνει, μπορεί να δοθεί ώθηση με τις ενταξιακές διαρπαγματεύσεις των χωρών της περιοχής.

«Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών»

«Θα ήθελα να αρχίσω με κάτι θετικό, επειδή σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία. Και πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της ηγεσίας και του θάρρους, και τα θετικά βήματα που έγιναν στα Δυτικά Βαλκάνια» είπε η ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, από το Λουξεμβούργο, όπου συνέρχεται το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Ελπίζω πως τα κράτη μέλη θα θυμηθούν αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες, όταν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Τι αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Loading