Σταϊκούρας: «Ο στόχος του 3,6% ανάπτυξη το 2021 είναι μια συντηρητική πρόβλεψη»

Στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης απάντησε από το βήμα της βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την συζήτηση του μεσοπρόθεσμου.

Αρχικά ο Σταϊκούρας τόνισε ότι: «είμαστε πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις μας για την ανάπτυξης όταν την εκτιμούμε στο 3,6%, από ό,τι όλοι οι οίκοι, και εσείς μας επικρίνεται ότι είμαστε υπεραισιόδοξοι και ότι θα πέσουμε έξω…»

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η  Έφη Αχτσιόγλου πριν λίγες μέρες έλεγε ότι «είναι δεδομένο πως το 2021, θα σημειωθούν ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 3%» και σχολίασε: «Βρείτε τα, λοιπόν, μεταξύ σας. Θα σημειωθεί ή δεν θα σημειωθεί αυτή η ανάπτυξη; Άλλα λέει η τομεάρχης σας και άλλα μας λέτε εσείς σήμερα».

Ειδικότερα ανέφερε πως «η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά 6,3% εφέτος, η Εθνική τράπεζα προβλέπει 5,7%, η PPRS στο 5%, το Γραφείο παρακολούθησης του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής στο 3,6 έως 3,8%,η ΤτΕ στο 4,2%, η ΕΕ 4,1% και ο ΟΟΑΣΑ που έλεγε 1% πλέον λέει 3,8%» και τόνισε: «Είμαστε οι πιο συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας σε σχέση με όλους τους οίκους και μας λέτε ότι έχουμε απομονωθεί; ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα; έχει ασυνέπεια και μας κατηγορείται για εμπαιγμό;».

Δείτε επίσης: Νοτοπούλου-Α. Αυλωνίτης: “Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει θεατής”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ