Στην περικοπή 380 θέσεων εργασίας στη Γερμανία προχωράει η Nestlé

Η ελβετικών συμφερόντων εταιρεία παραγωγής τροφίμων Nestle, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της στην Γερμανία, περικόπτοντας περίπου 380 θέσεις εργασίας, και θα μειώσει το εργατικό δυναμικό σε άλλες δύο, ανταποκρινόμενη στην χαμηλή ζήτηση και μεταφέροντας ένα μέρος της παραγωγής αλλού.

Η Nestle, η οποία απασχολεί περίπου 330.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Λούντβιχσμπουργκ κοντά στην Στουτγάρδη, όπου απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους και όπου παρασκευάζονται το υποκατάστατο ροφήματος καφέ Caro και δημητριακά.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προστίθεται το κλείσιμο εγκαταστάσεων στο Βάιντινγκ στην Βαυαρία, όπου περικόπτονται 85 θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως 106 θέσεις εργασίας θα περικοπούν σε εργοστάσιο παρασκευής παιδικών τροφών στο Μπίσενχοφεν, επίσης στην Βαυαρία, και 95 θέσεις σε εργοστάσιο της Maggi στο Λουέντινγκχαουζεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, προέβη σε συμφωνία, πριν από τη λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων, με τα γερμανικά συνδικάτα, ως προς τα μέτρα που λαμβάνονται για εκείνους οι οποίοι αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους.

Loading