Marshall Wace: Γρουσούζικη πανωλεθρία από τα short στη Eurobank!

Μέχρι τελικής πτώσεως μάχονται οι short (πωλητές) στις ελληνικές τράπεζες αλλά χθες έχασαν την μάχη με τους long (αγοραστές) καθώς καθημερινά τρία εγγλέζικα funds δημοσιοποιούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις καθαρές αρνητικές τους θέσεις.

Όπως φαίνεται από τα σημερινά στοιχεία το Marshall Wace είχε ανοίξει στις 13 Δεκεμβρίου μια αρνητική καθαρή θέση σε μετοχές, παράγωγα κ.ά η οποία αντιστοιχούσε στο 0,59% των μετοχών της Eurobank, δηλαδή ανοικτές πωλήσεις 12,9 εκατ. μετοχών, αξίας περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Oι διαχειριστές του Marshall που διαφημίζουν τις αθλητικές τους επιδόσεις έπαθαν κυριολεκτικά πανωλεθρία. Τις δύο προηγουμένες ημέρες η μετοχή πραγματοποίησε όγκο 40 εκατ. μετοχών και το άνοιγμα των short αποδείχθηκε ….γρουσούζικο καθώς σε δυο ημέρες μέσα η μετοχή σημείωσε  άνοδο 13%. Η δε μετοχή της Eurobank μέσα σ’ ένα μήνα έχει σημειώσει άνοδο 42%!

Χθες, χαρακτηριστικά, το Fairfax προχωρούσε σε αγορές της Eurobank και πραγματοποίησε και πακέτα ενώ το δημοσίευμα των Financial Times έδωσε «φτερά» στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ορισμένοι μακροπρόθεσμοι παίκτες τόσο απο τις ΗΠΑ, όσο και από το Λονδίνο έχουν ξεκινήσει και παίρνουν θέσεις στις ελληνικές τράπεζες καθώς έχουν πειστεί ότι θα τους δοθεί χρόνος προκειμένου να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Απο την άλλη πλευρά, το Marshall Wace  επιμένει να πηγαίνει κόντρα στην δέσμευση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών προς τον επόπτη, ότι θα μειώσουν τα κόκκινα δάνεια.

Παρά το γεγονός ότι, πριν από λίγες ημέρες εκπρόσωποι του Μarshall Wace είδαν από κοντά τα επενδυτικά τμήματα των ελληνικών τραπεζών (λ.χ. Alpha bank) συνεχίζουν να σορτάρουν- όπως κάνουν άλλωστε απο το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, το Marshall διαθέτει ανοικτές θέσεις στην Eurobank 0,59%, στην Εθνική 0,77% και στην Alpha Bank 0,51%. Oι έλληνες τραπεζίτες δεν φαίνεται να πολυπροβληματίζονται για αυτές τις ανοικτές  θέσεις, διότι όταν οι μετοχές θα είναι ανοδικές, θα αναγκαστούν να βγουν αγοραστές.

Οι μικροί τζίροι θα φέρουν μεγάλες ζημιές

Τις ημέρες των εορτών παραδοσιακά οι τζίροι χαμηλώνουν στο ΧΑ και τότε δεν αποκλείεται οι αγοραστές να επιφυλάξουν μια πολύ κακή συμπεριφορά για όλους όσοι σορτάρουν αγρίως τις ελληνικές τράπεζες απο περασμένο καλοκαίρι. Οι μικροί όγκοι ενδέχεται να εκτινάξουν ανοδικά τις μετοχές έως 14 -15% και τότε οι πωλητές θα βγούν αγοραστές προκαλώντας νέα μεγαλύτερο άνοδο. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για τους πωλητές. Μάλιστα, διαχειριστής του εξωτερικού τονίζει προς το newmoney.gr ότι, «όπως το 2015 αγόραζαν τις μετοχές απο τις αυξήσεις και έχασαν τα λεφτά από την πτώση μέσα σε λίγους μήνες, τώρα θα χάσουν τα χρήματα διότι σορτάρουν τις μετοχές πηγαίνοντας κόντρα στην δέσμευση των ελληνικών τραπεζών».           

 

Loading

Αφήστε μια απάντηση