ΣΒΕ: Η πλήρης άρση των capital controls αναβαθμίζει την αξιοπιστία της χώρας

«Η πλήρης άρση των κεφαλαιακών περιορισμών από την 1η Σεπτεμβρίου, αναβαθμίζει την αξιοπιστία της χώρας και δημιουργεί με βεβαιότητα κλίμα εμπιστοσύνης σε υποψήφιους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος, που είναι και τα βασικά ζητούμενα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο ΣΒΕ και συνολικά οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική περιφέρεια, χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη θετική απόφαση της κυβέρνησης. Βεβαίως, προσδοκούμε ότι θα οδηγήσει σε άμεση παροχή της αναγκαίας ρευστότητας και σε μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα».

Επιπρόσθετα, όπως τονίζει ο ΣΒΕ, «ευελπιστούμε ότι το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει πλέον να λειτουργήσει ορθολογικά, για να μπορέσει να γίνει πραγματικός πυλώνας υποστήριξης της ανταγωνιστικότητας της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας».

«Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η 1η Σεπτεμβρίου μπορεί να αποτελέσει την εκκίνηση ενός νέου κύκλου ανάπτυξης για την χώρα, στο επίκεντρο της οποίας θα πρέπει με έμπρακτο τρόπο να τοποθετηθεί η μεταποίηση και η βιομηχανία», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση του ΣΒΕ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading