Πρόταση της Μόσχας για εμπορικές συναλλαγές με εθνικά νομίσματα

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «Ρωσία24», ανέφερε ότι η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί το εθνικό νόμισμα στις εμπορικές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαντούροφ ανέφερε ότι αυτό το μέτρο αποτελεί την ρωσική πρόταση, ως απάντηση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις προμήθειες των Ρώσων παραγωγών προς τρίτες χώρες.

«Κυρώσεις υπήρχαν πάντα, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις της Αμυντικής Βιομηχανίας», επεσήμανε ο Μαντούροφ. «Γι’ αυτό τον λόγο υλοποιώντας τους στόχους που είχαμε θέσει στον τομέα των μηχανοκατασκευών, αξιοποιώντας τις εγχώριες τεχνολογικές δυνατότητες, θέσαμε ως στόχο να συνεχίσουμε να έχουμε τον ίδιο όγκο παραγόμενων ειδών με την ίδια ποιότητα και προδιαγραφές, που είχαν τα εισαγόμενα από το εξωτερικό είδη. Και αυτό θα το συνεχίσουμε ώστε να μειώσουμε την εξάρτηση από τον τεχνολογικό εξοπλισμό των ξένων χωρών», κατέληξε ο Μαντούροφ.

Loading