Κέρδη 0,18% στο Χρηματιστήριο -Θετική κίνηση της Πειραιώς

Κάτω από τις 800 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,23% κινείται η Αθήνα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, στις 793 μονάδες, ενώ θετικά αποτιμάται η κίνηση της τράπεζας Πειραιώς.

Η τράπεζα Πειραιώς

Η αγορά αποτιμά θετικά τη γενναία κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να πάρει υψηλές προβλέψεις ενώ δείχνει προβληματισμένη σχετικά με τις επιδόσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Για τις υπόλοιπες εταιρείες (ορισμένες του ftse25) οι ξένοι επενδυτές δείχνουν με τις κινήσεις τους ότι οι τιμές των μετοχών σ’ αυτά τα επίπεδα δεν διαθέτουν το discount της χώρας αλλά βρίσκονται ήδη υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα του Γενικού Δείκτη (λ.χ. Τιτάνας).

Πώς θα κινηθεί η αγορά;

Η εικόνα στις τράπεζες- όπου όλοι περιμένουν τα stress tests – αλλά και στα blue chips εμποδίζει την αγορά να κινηθεί υψηλότερα. Σε δεύτερη ανάγνωση, οι ξένοι επενδυτές επιχειρούν να δουν μετά τα stress tests, δηλαδή αν η αγορά κινείται για τις 1000 μονάδες ή για μια σημαντική ανάκαμψη με αλλαγή πολιτικής και νέα κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν μπορούν να δουν το δεύτερο διότι η αντιπολίτευση δεν «ανοίγει» τα χαρτιά της.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 793,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23%. Με κέρδη 0,31% ο ΟΠΑΠ στα 9,63 ευρώ. Οριακή άνοδος για ΟΤΕ στα 11,17 ευρώ. Με πτώση 0,46% η ΔΕΗ στα 2,598 ευρώ. Άνοδος 0,56% για τον Μυτιληναίο στα 9,05 ευρώ.

Loading