«Όχι» Σολτς σε πάγωμα της μείωσης των συντάξεων

Σύσταση προς την ελληνική κυβέρνηση επί τη ευκαιρία της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του.

Ο Σολτς, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο απευθύνει σύσταση στην Αθήνα, για τήρηση των οικονομικών της υποχρεώσεων ακόμα και μετά το τέλος των μνημονίων, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ορθή τήρηση των δεσμεύσεων είναι ο παράγοντας που θα αποτελέσει βάση για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο κ. Σολτς υπογραμμίζει ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δίνεται τώρα η ευκαιρία «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.

Loading