«Καμπανάκι» Φωτίου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους δεν έχουν κάνει νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος έκρουσε η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθύμισε ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του ΚΟΤ θα πρέπει κάθε χρόνο να υποβάλλουν νέα αίτηση, επικαιροποιώντας τα οικονομικά στοιχεία τους, προκειμένου να διατηρήσουν το ειδικό τιμολόγιο.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Φωτίου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο:

«Είναι βούληση της Κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και να τους προσφέρει ενεργειακή προστασία ώστε κανένα νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ρεύμα. Όμως, για να ισχύσει αυτό, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του ΚΟΤ πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν αίτηση επικαιροποιώντας τα οικονομικά τους στοιχεία. Φαίνεται ότι πολλοί δικαιούχοι του ΚΟΤ, αμέλησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με αποτέλεσμα να απεντάσσονται από την προστασία του ΚΟΤ

Επιπλέον, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε ταμείο έτσι ώστε όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους να υποβάλλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%.

Καλούμε όλους τους δικαιούχους του ΚΕΑ να κάνουν την αίτηση επικαιροποίησης άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Loading