Τέλος το «Εξοικονομώ» για την Περιφέρεια Αττικής

Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονομώ» για την Περιφέρεια Αττικής, με την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια και για εκείνη του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Περιφέρεια Αττικής 7.729 νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης, ενώ 4.855 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Αντιστοίχως, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν υποβληθεί 342 αιτήσεις και 311 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και καταχωρούν στοιχεία.

Στην Αττική οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα (συνολικά 12.584 πολίτες) επαρκούν ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση (μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού) και ως εκ τούτου απενεργοποιείται, πλέον, η δυνατότητα νέων εγγραφών. Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4), από τις 8:00 έως τις 20:00, να επεξεργαστούν και να υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διατηρηθεί η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων.

Κλείνει για… Πάσχα η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, από τη Μεγάλη Πέμπτη (5/4) μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα (9/4), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες.

Από την Τρίτη, 10 Απριλίου, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:00:

  • στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίου και Κρήτης η πλατφόρμα θα ενεργοποιείται εκ νέου, για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση.
  • σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες (περιλαμβανομένης της Αττικής) όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.

Loading