Επικερδής η πορεία της Apple λόγω πώλησης πιο ακριβών κινητών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Apple, πούλησε λιγότερα κινητά από ότι ήταν αναμενόμενο, ωστόσο οι υψηλότερες τιμές πώλησης σημαίνουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε και πάλι να ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία πούλησε συνολικά στο διάστημα αυτό 41,3 εκατ. iPhones, νούμερο το οποίο ξεπερνάει το αντίστοιχο περσινό, κατά 1%. Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας προήλθε κυρίως από την υψηλότερη τιμή των κινητών που ανήλθε στα 724 δολάρια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 694 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρία, το μοντέλο iPhone X, αξίας 999 δολαρίων, που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone που καθόρισε τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Τα κέρδη της εταιρείας σημειώθηκαν ακόμα και από την αύξηση των εσόδων κατά 31% από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Apple, όπως η Apple Music και η Apple Pay.

Συνολικά τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν άλμα 17% σε ετήσια βάση στα 53,3 δισεκ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 11,5 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η μετοχή της κατέγραψε άλμα άνω του 3% στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, οδηγώντας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο του 1 τρισεκ. δολαρίων.

Loading