ΕΟΤ: Ρεκόρ στις αυξήσεις τουριστών από την Ισπανία το 2018

Για «εντυπωσιακή» άνοδο στις αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα to 2018 κάνει λόγο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Όπως αναφέρει, το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883, σημειώνοντας αύξηση 43,2%, σε σχέση με το 2017, ενώ και το 2019 αναμένεται νέα αύξηση.

Την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και τη θετική δυναμική συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη, όπου η Ελλάδα κι ο ΕΟΤ συμμετείχαν.

Συναντήσεις με ταξιδιωτικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες

Ο κ. Τζιάλλας, μαζί με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, Δήμητρα Βοζίκη, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες και συζήτησαν για τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ισπανία προς την Ελλάδα, μέσα από την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων.

Ο κ. Τζιάλλας εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση έναρξης της FITUR προς τιμή των εθνικών συμμετοχών και εκθετών, από τη Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Οι συζητήσεις για τα επιτεύγματα της Ελλάδας

Συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, τον οποίο ενημέρωσε για το έργο του υπουργείου Τουρισμού και τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2018 στον ελληνικό τουρισμό. Επίσης, συζήτησαν για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στο παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον και τις θέσεις της χώρας μας, ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στη διαμόρφωση των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού,WTTC, Gloria Guevara Manzo, καθώς και με τους υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova, και του Μαρόκου, Mohammed Sajid, αλλά και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού της Κροατίας, Frano Matušić, με στόχο τη στενότερη συνεργασία στον τουρισμό.

Παράλληλα, με τον πρόεδρο του Ισπανό-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ανδρέα Παππά, και τη διευθύντρια, Miriam Rodriguez-Ruiz, συζήτησαν για τις επενδυτικές προοπτικές και το αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ισπανικοί όμιλοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η FITUR αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση τουρισμού για τις ισπανόφωνες χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από 23 μέχρι 27 Ιανουαρίου στην Μαδρίτη, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο με 21 συνεκθέτες – αριθμός ρεκόρ για την συγκεκριμένη έκθεση, την οποία επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία, Χριστόδουλος Λάζαρης.

Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για τη δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ισπανική αγορά, έχει ληφθεί η απόφαση για Γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές.

Loading