Ο πρίγκιπας Χάρι εγκωμιάζει την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο δούκας του Σάσσεξ επαίνεσε την ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ και τη δύναμη να κατανοεί κάποιος την ψυχική του υγεία στην τελευταία, όπως πιστεύεται, επίσημη δημόσια εμφάνισή του, προτού κάνει ένα διάλειμμα με την οικογένειά του.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέβηκε στη σκηνή στην τελετή απονομής των βραβείων OnSide Awards, στο Royal Albert Hall, στο Λονδίνο για να προτρέψει χιλιάδες νέους να συνεχίσουν να προσπαθούν και να κάνουν βήματα για να «ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να συνειδητοποιήσουν τη διαφορά που μπορούν να επιτύχουν».

Στην πρώτη τελετή απονομής των OnSide Awards επιβραβεύθηκαν νέοι για τα επιτεύγματα τους, που έφεραν αλλαγή στην κοινότητά τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε στην τελετή απονομής των βραβείων για την 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ξεκίνησε τη Σχολική Απεργία για το κλίμα έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο τον Αύγουστο του 2018 – που έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Σήμερα στην Απεργία για το Κλίμα συμμετέχουν περισσότεροι από 100.000 μαθητές.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν μία φωνή με ένα πλακάτ, όταν στεκόταν μόνη της έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο στην αρχή της εκστρατείας της και απορρίφθηκε από πολλούς ενήλικες» τόνισε ο δούκας του Σάσσεξ.

«Μπορεί να ήταν απλώς ένα άτομο στην αρχή, αλλά είχε μια πίστη, μια αποστολή και μια επιθυμία να κάνει κάτι όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά για όλους, και τώρα – όλος ο κόσμος της δίνει προσοχή» πρόσθεσε.

©Πηγή: amna.gr

Loading