Ένα γιγαντιαίο αγριολούλουδο σε 20ώροφο κτήριο στην Jersey City (pics)

Μια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία δημιούργησε η Αμερικανή καλλιτέχνης Mona Caron στην τυφλή όψη εικοσαώροφου κτηρίου στην Jersey City στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ.

Πρόκειται για ένα είδος αγριολούλουδου που μπορεί να βρει κανείς στην γύρω περιοχή και το οποίο ονομάζεται ακούει Joe Pye weed.  

Το λουλούδι πιάνει όλη την πλαϊνή όψη του κτηρίου και τα φύλλα του αναδύονται από ένα μαύρο φόντο.

 Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και γεννημένη στην Ελβετία η καλλιτέχνης εστιάζει σε site-specific τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους οι οποίες αναφέρονται σε κοινότητες.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, παραγγελία στο πλαίσιο του Jersey City Mural Arts Program, είναι το τελευταίο έργο της Caron ως ύμνος στην ανθεκτικότητα. Το αγριολούλουδο «σηκώνεται με τον ήλιο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον».

«Ένα τοπικό γηγενές αγριολούλουδο, ένα όπως λέγεται Joe Pye weed, θα έρχεται από μόνο του σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον. Ένα όνειρο της φύσης να νικά, της ζωής των φυτών να είναι αυτό που έστω για μια φορά πυργώνεται πάνω από μας, ξαναβάζοντάς μας στη θέση μας. Εύχομαι να μάθουμε. Εύχομαι να επιστρέψουν» γράφει.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading