Χαλιά – έργα τέχνης υφαίνουν στα Όρη του Ατλάντα οι γυναίκες ακολουθώντας τη παράδοση

Η ύφανση χαλιών που ξεκίνησε από το 600 π.Χ. συνεχίζεται από τις γυναίκες του Μαρόκου – Βοήθεια τους προσφέρει η εταιρεία «Salam Hellο» προωθώντας τες στη ψηφιακή αγορά.

Η ύφανση συνεχίζει να γίνεται στο χέρι σύμφωνα με την μακραίωνη παράδοση του Μαρόκου. Η εταιρεία «Salam Hellο», ιδρυμένη το 2019 προωθεί τα προϊόντα χωρίς να αλλοιώνει την αξία τους εμπορευματοποιώντας τα.

Η ιδιοκτήτρια της εταιρίας Μάλλορι Σόλομον δεν σκόπυε να μετακομίσει το Μαρόκο. Το επισκέφθηκε ως ταξιδιώτης πριν από τρία χρόνια. «Όταν προσγειώθηκα», λέει, «όλα άλλαξαν. Ένιωσα ότι ήμουν στο σπίτι μου». Οι παραδοσιακές τεχνικές ήταν αυτές που κέντρισαν το ενδιαφέρον της και την ώθησαν στο να μάθει περισσότερα για την ιστορία τους και να επιχειρήσει να τις βοηθήσει.

«Μαζί με την αγορά οποιουδήποτε υφαντού γίνεται γνωστή η υφάντρια, η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, πόσο καιρό χρειάστηκε, και ποια υλικά» εξηγεί η Σόλομον στο H.B.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από χωριό σε χωριό. «Ταξιδεύουμε σε όλη τη χώρα γιατί κάθε χωριό έχει την δική του τεχνική ύφανσης» λέει η Σόλομον. «Ερχόμαστε πραγματικά σε επαφή με αυτές τις γυναίκες και συνεργαζόμαστε απευθείας».

Δείτε επίσης: Ισπανός υπουργός Εσωτερικών: “6.500 μετανάστες έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading