Ο Νταλάρας τα βάζει με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που δεν τον παίζουνε!

Σε πρόσφατη συνέντευξη με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε με παράπονο για τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και την εξέλιξη των ραδιοφώνων.

Ο τραγουδιστής θεωρεί πως πλέον δεν γίνεται ποιοτική δουλειά στα ραδιόφωνα και πως οι εταιρίες προβάλλουν τραγούδια που δεν έχουν διάρκεια στο χρόνο.

«Να σου πω την αλήθεια, δεν τα πολυπαρακολουθώ. Και φαντάζομαι ότι έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια και εκατοντάδες δίσκους όλο και κάποια τραγούδια θα παίζονται… Το παράπονο μου είναι όμως άλλο: τα εύκολα και τα ‘μικρής διάρκειας ζωής’ τραγούδια που παίζονται στα περισσότερα ραδιόφωνα και οι έτοιμες λίστες. Λίγα είναι τα ραδιόφωνα με μουσικούς παραγωγούς», σχολιάζει ο τραγουδιστής και προσθέτει:

«Με το play-list πώς θα ακουστούν οι νέοι άνθρωποι, οι στιχουργοί και οι συνθέτες, που λένε πραγματικά τραγούδια, που προσφέρουν κάτι αξιόλογο; Κάποτε οι παραγωγοί του ραδιοφώνου έπαιζαν ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του τραγουδιού, της μουσικής πραγματικότητας δηλαδή. Πολλοί από αυτούς ήταν και οι ίδιοι μουσικοί ή στιχουργοί, άνθρωποι που έγραψαν Ιστορία στο τραγούδι. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Γιάννης Πετρίδης, ο Γιώργος Τσάμπρας, η Σοφία Μιχαλίτση, η Ρηνιώ, ο Αντώνης Ανδρικάκης, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Ξενοφών Ραράκος, η Μαρίνα Λαχανά και πόσοι άλλοι. Άνθρωποι με γνώση και άποψη».

«Τα καλά τραγούδια δεν παίζονται»

«Και τώρα, φαντάζομαι, υπάρχουν, προφανώς όμως τα ραδιόφωνα προτιμούν την εύκολη λύση. Και έτσι αρχίζει ο φαύλος κύκλος. Τα καλά τραγούδια δεν παίζονται, δεν γίνονται επιτυχίες και οι εταιρείες δεν δίνουν την ευκαιρία σε νέους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους. Έτσι, η πιο αξιόμαχη βιομηχανία καταρρακώθηκε. Συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, μουσικοί φυτοζωούν. Όμως το τραγούδι και η έμπνευση, ξέρετε, δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Και το κοινό που ξέρει να ακούει, σε πείσμα όλων των εμποδίων, πάντα θα αποκαλύπτει τα καλά τραγούδια», καταλήγει ο Γιώργος Νταλάρας.

Loading