Έτοιμοι για τα φετινά Αισχύλεια;

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Αισχυλείων, έγινε φανερό ότι η σαρανταπεντάχρονη πορεία του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της Ελευσίνας θα εορταζόταν με ένα πλούσιο προγραμματισμό εκδηλώσεων, ειδικά αφότου η πόλη ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα και ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Από τις 25 Αυγούστου και για περισσότερο από ένα μήνα (ως τις 28 Σεπτεμβρίου), με επίκεντρο το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας -το χώρο που λειτουργεί ως το κατεξοχήν τοπόσημο του Φεστιβάλ-, αλλά και με τη συμμετοχή χώρων όπως ο αρχαιολογικός χώρος και η παραλία της πόλης, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του φετινού εορταστικού προγραμματισμού θα πραγματοποιηθεί και ο 5ος ημι-μαραθώνιος αγώνας δρόμου, που θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού (στις 8/9).

Η έναρξη θα δοθεί με τη συναυλία «Πάμε κάπου… με τη Λίνα Νικολακοπούλου» (με ελεύθερη είσοδο), και θα ακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις. Μουσικές, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Παύλος Παυλίδης, οι Χαΐνηδες (στη μοναδική εκδήλωση που θα δοθεί εκτός Ελευσίνας, στο Θεατράκι του Πάρκου της Μαγούλας, επίσης με ελεύθερη είσοδο), ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, κ.ά., καθώς και νεότερων, ιδιαίτερης ταυτότητας δημιουργών.

Σημαντικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, παραστάσεις για παιδιά, καθώς και επαναλήψεις της προηγούμενης σεζόν, ενώ για τον κινηματογράφο, έχει καταρτισθεί ένα πρόγραμμα ταινιών Ελλήνων, κυρίως, δημιουργών («1968» του Τάσου Μπουλμέτη, «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, κ.ά.), με ενιαίο εισιτήριο 5 € , και ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading