Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία έρχεται στην Αγγλικανική Εκκλησία

Στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Φιλελλήνων θα στεγαστεί τον ερχόμενο χειμώνα η θεατρική μεταφορά του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η αδερφή μου».

Η επιληψία της αδερφής του είναι το σημείο από όπου ξεκινάει ο συγγραφέας, για να καταθέσει ένα κείμενο βαθιά εξομολογητικό και προσωπικό που μας μιλάει για την αρρώστια, τον πόνο, την αγάπη και την πίστη. Στο βιβλίο του, ο Ζουμπουλάκης ισορροπεί ανάμεσα στο εξομολογούμενο βίωμα και στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις και τοποθετεί περίτεχνα την προσωπική εμπειρία του σε μια διαρκή συνομιλία με τη διάνοια φιλοσόφων όπως ο Καμύ, ο Εμανουέλ Λεβινάς και η Σιμόν Βέιλ. Ο χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας φαντάζει ιδανικός για να στεγάσει το έργο ενός βαθιά θρησκευόμενου συγγραφέα –αλλά ενεργού μαχητή των σκοταδιστικών αντιλήψεων– που φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο και ως μια υπαρξιακή διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης και της αρρώστιας.

Το αφήγημα, σε μορφή μονολόγου, θα ερμηνεύσει η Δώρα Στυλιανέση σκηνοθετημένη από τον Περικλή Μουστάκη. Ο καλός ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αναμετρηθεί συχνά στη σκηνή με κείμενα που αγγίζουν τις μύχιες πτυχές της ύπαρξης και στοχάζονται πάνω στη φιλοσοφική διάσταση του πόνου και του θανάτου, και γι’ αυτό η ματιά του πάνω στο αφήγημα του Ζουμπουλάκη αναμένεται με ενδιαφέρον. Τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου και το κοστούμι υπογράφει η Άση Δημητρολοπούλου, ενώ η μουσική επιμέλεια θα είναι της Φραγκίσκης Μουστάκη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 19 Δεκεμβρίου 2019.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading