Το Πεκίνο «πλημμύρισε» από λουλούδια λόγω του Κινεζικού Νέου Έτους

Περίπου 10 εκατ. γλάστρες με λουλούδια θα διατεθούν προς πώληση στις αγορές του Πεκίνου καθώς πλησιάζει η γιορτή του Κινεζικού Νέου Έτους ή Εαρινό Φεστιβάλ όπως ονομάζεται.

Οι Κινέζοι παραδοσιακά στολίζουν τα σπίτια τους για το Εαρινό Φεστιβάλ, που φέτος πέφτει στις 5 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, είναι η υψηλή περίοδος για την αγορά λουλουδιών στην Κίνα, ιδιαίτερα για τα είδη που ανθίζουν αυτή την εποχή. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Δασών και Πάρκων του Πεκίνου, από τα πιο δημοφιλή άνθη αυτή την περίοδο είναι οι ορχιδέες, τα μικρά τριαντάφυλλα και τα κυκλάμινα.

Την περασμένη Κυριακή, άνοιξε η έκθεση λουλουδιών στο πάρκο καινοτομίας Χουασιάνγκ του Πεκίνου, σηματοδοτώντας την έναρξη της πώλησης λουλουδιών για το Εαρινό Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα βραβευθούν οι καλύτερες γλάστρες ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός ανθοδετικής. Το πάρκο καινοτομίας Χουασιάνγκ αναβαθμίστηκε από μια απλή αγορά λουλουδιών που ήταν προηγουμένως, και τώρα προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα ανθοδετικής και κηπουρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading