Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει ότι πάσχει από Πάρκινσον

Τη μάχη του με τη νόσο Πάρκινσον αποκάλυψε ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Θοδωρής Ρωμανίδης. Ο στενός συνεργάτης του Μάρκου Σεφερλή εξομολογήθηκε το πρόβλημα υγείας του στο περιοδικό «Λοιπόν» και τόνισε ότι για την ώρα είναι σε θέση να το ελέγχει.

Παράλληλα, εξέφρασε την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να πληρώνει, πλέον, 53% συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ δεν κρύβει και την αντίθεσή του στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός:

Η τηλεόραση πώς σου φαίνεται;

«Η τηλεόραση είναι ένα ανύπαρκτο έπιπλο στο σπίτι και όχι επειδή δεν δουλεύω εγώ στην τηλεόραση, γιατί σε ποιο σίριαλ να δουλέψω; Το “Σόι σου” μου αρέσει, θα ήθελα να παίξω εκεί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο. Περνάνε τα σίριαλ και δεν τα ξέρουμε. Παλιά καθόμουν κι έβλεπα οπωσδήποτε 2-3 επεισόδια από το κάθε σίριαλ, να αποκτήσω άποψη. Τώρα κάθεσαι να δεις δέκα λεπτά και δεν μπορείς.

Στα πάντα έχουμε αυτό που αξίζουμε, σαν κυβέρνηση, σαν τηλεόραση… στα πάντα. Έρχονται άνθρωποι εδώ και μου λένε ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να ψηφίσουν την ίδια κυβέρνηση, κι εμένα επειδή έχω Πάρκινσον, έχω ένα αυτοάνοσο…».

Πάσχεις από τη νόσο του Πάρκινσον;

«Ναι, αλλά δεν φαίνεται, το… κρατάμε, θα φανεί σε κάποια χρόνια, όχι ακόμα, το έχω δύο χρόνια. Πλήρωνα 15% στο φάρμακο για συμμετοχή κι αυτή τη στιγμή πληρώνω 53% συμμετοχή και μας έχει αφαιρέσει τη φοροαπαλλαγή από τα φάρμακα, οπότε, φέτος, για πρώτη φορά στη ζωή μου, θα πληρώσω εφορία.

Θέλω τρία πακέτα φαρμάκων το μήνα και δεν μου δίνει τη δυνατότητα φοροαπαλλαγής από αυτό το φάρμακο. Έκοψες τη φοροαπαλλαγή και τη μικρή συμμετοχή στα καρκινικά φάρμακα. Είναι ελεεινοί. Πουλήσανε αυτό το κράτος με όνομα και πριν στεγνώσει το μελάνι αυτός ο κύριος βγαίνει και λέει “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν λέει “Βόρεια Μακεδονία” να κρατήσει και λίγο τους τύπους ρε παιδί μου, για 5-10 μέρες. Άρα, δεν έχουμε αυτούς που αξίζουμε».

Loading