Πέτσας για ΜΜΜ: Ανακλήθηκαν άδειες για να πυκνώσουν τα δρομολόγια

Για την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα ΜΜΜ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ.

“Από την ημέρα που ανοίξαμε τις πύλες μας στον κόσμο βλέπουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε σχετικά με επιτυχία τα εισαγόμενα κρούσματα. Έχουμε εφαρμόσει περιοδικά εκτεταμένους ελέγχους με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η επιτροπή των ειδικών μας. Άρα τα εισαγόμενα κρούσματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό, αυτός είναι ο εχθρός. Απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης τα οποία μας οδήγησαν να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους. Αναμένεται να επεκταθεί αυτό το μέτρο αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία”, είπε.

Ανησυχία για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

“Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα”.

“Εξετάζεται το θέμα ότι μέσα στην περίοδο του Αυγούστου που θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά, προς τα νησιά και πάλι πίσω μήπως πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτεροι έλεγχοι σε χώρους συναθροίσεων όπως τα μπαρ. Είναι κάτι το οποίο συζητά η επιτροπή των ειδικών, δεν έχουμε εισήγησή της ακόμη αλλά είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και εμείς και περιμένουμε νεότερες εισηγήσεις” σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Loading