Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε εξέλιξη η πορεία για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη#μακεδονία #lmn #politics

Gepostet von Livemedia.gr am Donnerstag, 24. Januar 2019

Στην Αθήνα

Έχει ξεκινήσει το συλλαλητήριο που άρχισε στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν θα υπάρχει εξέδρα ούτε ομιλητές. Διοργανώνεται από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», την ίδια επιτροπή που διοργάνωσε και το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Το δεύτερο γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην τελευταία της ανακοίνωση χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις κατά των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών που θα ψηφίσουν την Συμφωνία, κάνει λόγο για «Βουλή των προθύμων, για Βουλή των αχυρανθρώπων», και καλεί τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί στα «μαρμαρένια αλώνια της Πλατείας Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες στο κέντρο της πόλης από διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο με ραντεβού στις 18:00. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως βρίσκονται τουλάχιστον 2.000 άτομα μόνο στη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου, ενώ στην Καμάρα επίσης υπάρχει συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε ζωντανά από το Σύνταγμα:

Κύρωση της τελικής Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή#lmn #politics #μακεδονια

Gepostet von Livemedia.gr am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

 

Loading