Κοντονής: ‘Διέγραψε’ ποινές ακόμα και από έμπορο ηρωίνης

Ο Σταύρος Κοντονής «διέγραψε» ποινές ακόμα και από καταδικασθέντα για… εμπορία ηρωίνης. Για να μπορέσει να βρει δουλειά ο έμπορος του λευκού θανάτου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «διέγραψε» ποινές και χάρισε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τρεις καταδικασθέντες, προκειμένου ο ένας να μπορέσει να εργαστεί στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα –ανεξάρτητα αν έχει καταδικαστεί για εμπορία και πώληση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση– και οι άλλοι δύο για να πιάσουν δουλειά ως Security, αν και ο ένας έχει καταδικαστεί, μεταξύ των άλλων, για «υπεξαίρεση αυτοκινήτου» στη Γερμανία.

Αναλυτικότερα. ο πρώτος ευεργετηθείς είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση». Όμως ο Υπουργός του χάρισε τη χρηματική ποινή των 50.000, ενώ ήρε και τις συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής».

Ο δεύτερος έχει καταδικαστεί: 1) το 2002 από το Ειρηνοδικείο της Δρέσδης (Γερμανία) με χρηματική ποινή των 50 ημερών για υπεξαίρεση αυτοκινήτου και 2) το 2004 από το Ειρηνοδικείο της Bautzen (Γερμανία) με χρηματική ποινή 40 ημερών έναντι 13 ευρώ ημερησίως για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Όμως, ήρθησαν οι συνέπειες από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Τέλος, ο τρίτος είχε καταδικαστεί το 1988 από Στρατιωτικό Δικαστήριο, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και μιας ημέρας για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου. Οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ήρθησαν προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση πήρε το Συμβούλιο Χαρίτων αλλά μετά από θετική γνωμοδότηση του κ. Κοντονή.

Loading