«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» θα δονήσει την Αθήνα

Με σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους «προβλέπεται τουλάχιστον τριπλάσιος κόσμος από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», με πολλούς παμμακεδονικούς και εκκλησιαστικούς συλλόγους να έχουν ναυλώσει χιλιάδες λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα.

Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη είπε ότι «το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο γιατί είμαστε υπεράνω κομμάτων».

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Μιχάλης Πατσίκας ανέφερε ότι «το συλλαλητήριο θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας» και ζήτησε από τις ελληνικές αρχές «να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες που θα διαδηλώσουν ειρηνικά».

 Η ομογένεια καλύπτει τα έξοδα

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης Μίλτος Κοτζαγερίδης γνωστοποίησε ότι «οι οικονομικές ανάγκες του συλλαλητηρίου καλύπτονται από όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια». Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, συμπλήρωσε, «για τα έξοδα της διοργάνωσης, όπως την τοποθέτηση εξέδρας και ηχητικής εγκατάστασης».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, εξέφρασε «αγωνία ότι αν υπάρξει η λέξη Μακεδονία στην ονομασία θα ζητηθεί η αυτονόμησή της. Το έδαφος προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια γι΄ αυτό». Πρόσθεσε ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τραγικά λάθη. Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε για κανένα κόμμα ή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ ως εκπρόσωποι φορέων για να εκφράσουμε την αγωνία μας».

Από την πλευρά του, ο ιερέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, πήρε το λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι προδοτικό και πρέπει να καταδικαστεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κρατικοί της Ελλάδας διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας» και ζήτησε «τα ονόματα αυτών που θα διαπραγματευτούν να γραφτούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο για να τους μαυρίσει ο ελληνικός λαός».

Οι ομιλητές

Ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading