Υγειονομική «βόμβα» το μέγαρο της ΓΑΔΑ

Με τα χειρότερα λόγια περιγράφει το πόρισμα των ελεγκτών υγείας τις συνθήκες που επικρατούν στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών υγείας που πραγματοποίησε αυτοψία στις 29 Ιανουαρίου στη μεγαλύτερη αστυνομική διεύθυνση της χώρας με σχετικό πόρισμα που εξέδωσε στις 8 Φεβρουαρίου διαπίστωσε ότι στη ΓΑΔΑ επικρατούν συνθήκες που απειλούν την υγεία των αστυνομικών υπαλλήλων και των κρατουμένων.

Ειδικότερα: τα γκαράζ είναι γεμάτα με παρατημένα σκουπίδια και μαύρες σακούλες μια εικόνα που παραπέμπει σε χωματερή ή αποθήκη με κάδους να ξεχειλίζουν απορρίμματα, στα αποχωρητήρια δεν υπάρχει εξαερισμός και η καθαριότητα είναι υποτυπώδης ενώ σε ο,τι αφορά στα κρατητήρια οι εικόνες με κάδους γεμάτους σκουπίδια και αποφάγια της προηγούμενης ημέρας ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων (κατσαρίδων) και ανθυγιεινών συνθηκών σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων και κρατουμένων.

Μάλιστα αναφέρεται πως οι παραπάνω χώροι πρέπει να καθαριστούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στα αποχωρητήρια ενώ γίνεται αναφορά και σε ένα ασανσέρ της ΓΑΔΑ που είναι χαλασμένο.
Δείτε τα έγγραφα για το αποτέλεσμα της υγειονομικής έρευνας:

Η αυτοψία έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ενώ η ΕΑΥΑ με ανακοίνωση της παραθέτει το πόρισμα, επισημαίνοντας :

Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών υγείας για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας».

Loading