Με 5ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι δύο στρατιωτικοί!

Με 5ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, καθώς είναι εμφανής, πλέον, η προσπάθεια των Τούρκων να επαναφέρουν στην υπόθεση την κατηγορία της «κατασκοπίας».

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι στο σκεπτικό της απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, γίνεται αναφορά για «ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι», καθώς και στο γεγονός ότι «ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν, επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι προ λίγων ημερών είχε διαρρεύσει στα τουρκικά ΜΜΕ η είδηση(;) ότι στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη είχαν βρεθεί «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα», κάτι που είχε σπεύσει να διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τα όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της σημερινής απόφασης για τους δύο στρατιωτικούς, εντείνονται οι φόβοι ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να «δέσουν» το κατηγορητήριο με την «κατασκοπία», για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Loading