Μέγας μπαταχτσής παραμένει το Δημόσιο

Μέγας μπαταχτσής παραμένει το Δημόσιο: Παρά το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες παρουσίασαν μείωση, παραμένουν υψηλές, αγγίζοντας τον Δεκέμβριο τα 2,567 δισ. ευρώ.

Το Νοέμβριο, το ποσό ανήλθε σε 3,140 δισ. ευρώ.

Στοιχεία ΓΛΚ για το Δημόσιο

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εξέλιξης των χρηματοδοτήσεων και των πληρωμών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το 2017 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διατέθηκαν στους αρμόδιους κρατικούς χρηματοδοτήσεις ύψους 786 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό των τελικών πληρωμών που έγιναν από τους ίδιους ανήλθε σε 903,1 εκατ. ευρώ.

Επιστροφή φόρων, συντάξεις

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Δεκέμβριο του 2017 ανέρχονταν στο ποσό των 765,3 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του έτους οι χρηματοδοτήσεις από την εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 171,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 194,1 εκατ ευρώ.

Τέλος, για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2017 διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 645 εκατ ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 511,4 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Loading