Θωμαΐδης: Πολύ πιθανή η εφιαλτική πρόβλεψη Σύψα για 15.000 κρούσματα (video)

«Αν δεν εμβολιαστούν οι νέοι θα επιβεβαιωθεί ο Σύψας για τα 15.000 κρούσματα», επεσήμανε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης. Νωρίτερα από ότι περίμεναν και οι ειδικοί ήρθαν τα 3.000 κρούσματα.

Mετά τα 3.109 νέα κρούσματα που ανακοινώσε την Τρίτη 13/07/2021 ο ΕΟΔΥ, o καθηγητής σχολίασε οτι ο ίδιος εκτιμούσε ότι θα φτάναμε σε τέτοιους αριθμούς στις αρχές Αυγούστου. Επομένως, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο υποθέταμε.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι η μεγάλη διασπορά του ιού, ξεκινά από την Αττική και δύο περιοχές στην Κρήτη «αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, Λάρισα, Θεσσαλονίκη». Ειδικότερα, στα λύματα της Αττικής το ιικό φορτίο διπλασιάστηκε σημειώνοντας αύξηση κατά 105% και σε διάστημα δύο εβδομάδων, η αύξηση ιικού φορτίου ξεπερνά το 170%.

Τα τρία όπλα για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος

Σε ο,τι έχει να κάνει με το εφιαλτικό σενάριο που διατύπωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για 15.000 με 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο, ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι τονίζοντας ότι τα τρία όπλα που έχουμε για την άρση του κοροναϊού είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η αυξημένη ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε επίσης: Θεοχάρης: Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στους τουρίστες

Loading